Odczulanie


Odczulanie za pomocą biorezonansu polega na „naprawianiu” zakłóconych fal elektromagnetycznych.
W każdej komórce organizmu nieustająco zachodzą reakcje biochemiczne i każda wokół siebie wytwarza pole elektromagnetyczne. Niekiedy pole to bywa zakłócone przez bakterie, wirusy, czy alergeny (różne rodzaje pokarmu, pyłki roślin, kurz, pleśnie, itp.) Każde takie wydarzenie pozostawia ślad w pamięci organizmu. Stąd po jakimś czasie, zwłaszcza przy alergii, ponownie daje o sobie znać, np. wysypką, swędzeniem skóry, katarem, kaszlem, biegunką lub bólami głowy.
Diagnostyka alergii jest punktem wyjścia do rozpoczęcia odczuleń. Odczulanie alergenu polega na wygaszaniu alergii na daną substancję i w znakomitej części może być stosowane jako główna metoda terapeutyczna lub jako uzupełnienie tradycyjnych form leczenia. Takie odczulanie daje doskonałe efekty przy zwalczaniu takich dolegliwości alergicznych jak: alergia pokarmowa, wziewna, astma oskrzelowa, katar sienny, alergiczne zapalenie spojówek, atopowe zapalenie skóry, alergie na jady owadów, pokrzywki.

ODCZULANIE JEST CAŁKOWICIE BEZBOLESNE I BEZINWAZYJNE !


WAŻNE informacje dla pacjenta dotyczące odczulania:

• Zaczynając odczulanie od alergenów pokarmowych rozpoczynamy ścisłą dwutygodniową dietę na odczulany alergen. Jeżeli odczulanie alergenu wymaga 3 wizyt, dietę rozpoczynamy od pierwszej wizyty i utrzymujemy 2 tygodnie po ostatniej – trzeciej wizycie;

• W ciągu całej doby, po odczulaniu lub terapii należy wypić od 1,5 do 2 litrów wody mineralnej. Nie powinno się w tym okresie pić kawy, mocnej herbaty, napojów alkoholowych, palić papierosów.

Po okresie 2-3 tygodni od odczulania wykonujemy test kontrolny, sprawdzając czy dana alergia została wygaszona. Test kontrolny jest bezpłatny.